tisdag 31 januari 2012

Snösemester


Är på snösemester, ett måste när man bor i Skåne som bara har vinter på låtsas. Än så länge har det mest blivit små backar med barnen men i morgon tänkte jag åka lite själv och välja högre och brantare backar.

torsdag 26 januari 2012

Har man ingen snö...



så får man göra egen. Det gjorde BGZ Studios när dom tog en bild på Emma Frost.





Vad gjorde du förra året?




2011 from hey_rabbit on Vimeo.


Vad gjorde du förra året, kommer du ihåg det? Här ser du vad Madeline och Sam gjorde.

måndag 23 januari 2012

Billig steadycam



Verkar som en bra grej om man ska filma lite.

fredag 20 januari 2012

Kodak krisar


Kamerafilm säljer inte så mycket längre. Klassiska Kodak är på fallrepet och har sökt konkursskydd.
Det är lite vemodig, inte för att jag längtar tillbaka in i mörkrummet och all kemikalielukt, men minnerna från den tiden sitter i kroppen. Det var magiska att se bilden växa fram på pappet i framkallaren. Det var först där i mörkret som man visste om bilden blev bra. Idag chimpar man lite för ofta, magin är lite borta.
Nu trivs bra i det digitala mörkrummet Photoshop där jag slipper illaluktande kemikalier på kläder. Men lite nostalgi är ju aldrig fel.

Kodachrome – Paul Simon


torsdag 19 januari 2012

Fyra bilder till elvaboken





I höstas den 11 november 2011 uppmanade Adam Haglund fotografer och annat folk i Malmö att dokumentera staden under den dagen. Jag tog några bilder vid lunchen tre av dom hamnade i boken. Du kan kika på boken här som pdf eller än bättre beställa den här.

Så här såg mina bilder ut:





Det blev inget pris ...


... för mig i Årest bild.
Men tre av mina kollegor blev nominerade: Lars Dareberg, Karl Melander och Åsa Sjöström. Välförtjänt, dom har många väldigt bra bilder tagna under året.
Jag gläds också med Jörgen Johansson, som är inne i ett stim med goa upplevelser, trevliga och goa Emil Malmborg och Lars Ottosson för deras nomineringar.
Pontus Höök och jag kamperade ihop på Borås Tidning tidigt 90-tal kul att han är med på listan. Anders Hansson som tog över min plats på frilansbyrån Svarta Lådan är nominerad igen. Johan Persson jobbade jag en del med på HD, kul!
Kul för alla som är nominerade!

Hela listan på de nominerade hittar du här.



onsdag 18 januari 2012

Svartvita bilder i färg


Svenska Sanna Dullaway har färglagt några klassiska svartvita bilder. Snyggt!
Fstopper skriver om dom här. PetaPixel skriver om bilderna här.
Se mer av Sanna här.











måndag 16 januari 2012

Cirkus på Entré



Jobbade helgen som gick, det blev lite av varje. Sagostund på Lindängen och handboll i Lund i lördags. Ett porträtt på amerikanska OS-lagets simtränare i Lund och cirkus på köpcentret Entré i Malmö.






 



söndag 15 januari 2012

Go Bananas!



Hjälp Fredrik Gertten att sprida sin film om hur Dole försökte tysta hans film Bananas! om det stora fruktbolaget. Det är också en film om hur företag försöker styra vår yttrandefrihet och genom att dölja de orätter som begås.

fredag 13 januari 2012

Kodachrome


KODACHROME 2010 from Xander Robin on Vimeo.

Nästan 10 minuter minidokumentär om Kodachrome och Dwayne's Photo i Parson Texas som var det sista labbet som framkallade den klassiska filmen.

torsdag 12 januari 2012

Prodigy


Fick ett mail från en Brittisk tidning med en undran om jag hade tagit bilder på Prodigy, och visst det hade jag ju. Hultsfred 1996 stod dom på scen och bjöd på intensiv show. Började leta efter bilder i arkivet. Hittade några negativ, men hittar inte några digitala bilder. Jag minns att jag tog en bunt digitala bilder, men troligen försvann dom när jag lämna tillbaka lånedatorn och någon annan fick den för nästa resa och rensade den.

tisdag 10 januari 2012

X-pro1










Fujifilm släpper en storebror till X100: X-Pro1. Den ser verkligen lovande ut, det närmaste gamla analoga Contax G2 i den digitala världen. Och är det något som jag saknar med den analoga tiden är det just den underbara G2:an.
Vill du läsa mer om X-Pro1 gör du det här, om du blir lite nostalgisk kan du läsa om G2:an här.



Skolbesök

Jo gårdagens jobb flyttades ut ur konferensrummet och ut till elever och barn. Det blir ju lite bättre då.





 Så här blev det i tidningen.




måndag 9 januari 2012

På jobbet efter jul och nyårshelgen

Följer några skolforskare som besöker skolor i Malmö. Än så länge är det mest prat, men senare hoppas jag att det blir lite möte med barn, så det händer något.

lördag 7 januari 2012

Inplantat



Reuters fotograf Eric Gaillard har varit med och tagit bilder på när bröstinplantat som inte är så bra tagits bort. Läs mer här


fredag 6 januari 2012

Bild på Torso

Fick beröm av en läsare om en bra bild på Turning Torso som jag tagit. Kul!
Fast först kände jag inte igen bilden, var det min?
Men så kom jag ihåg att jag tog några spontana bilder på några som kitesurfade i Lommabukten och vips se där var den ju, i bakgrunden...
Någon kreativ redigerare valde lite.



Deadline Årets Bild

Varför jag ständigt blir så effektiv precis inför en deadline och inte har tagit mig tiden innan, när jag har den. Det förstår jag aldrig. I vilket fall som helst så har jag nu skickat in mina bidrag till årets bild.
Inte nöjd med året, men 28 bilder är inskickade. Ett reportage och 16 singelbilder. Vinner jag? Tror inte det, men man måste ju försöka.

Smakprov:











måndag 2 januari 2012

Camera Bag 2


I iPhonen har jag ett tag haft ett program som heter Camera Bag, ett kul sådant som du snabbt kan skapa effekter med dina bilder. Nu finns den gratis beta att ladda ner för din dator. Kul tidsfördriv om inte annat.

Bilden är från trädet vid stugan där vi byggt en koja. Noa och Sally är var på besök och Samuel och Rufus visar runt.

söndag 1 januari 2012

2011 till enda





Gott nytt år på er alla!